FAQ

Mijn FAQ’s, vind er hier het antwoord op

Algemene vragen

Categorie: Algemene vragen
Dat kan, maar enkel voor mijn huwelijkspakketten. Het voorschot moet in 1 worden betaald, maar het resterende bedrag kan in termijnen betaald worden. Dit wordt besproken bij het kennismalingsgesprek.
Categorie: Algemene vragen

Ik raad dit niet aan, maar dat kan uiteraard. Hou er wel rekening mee dat wanneer je foto’s online of bij goedkopere labo’s laat afdrukken (zoals Hema,Kruidvat,….) deze kunnen afwijken van de originele foto, dit heeft niets te maken met de kwaliteit van de afgeleverde foto’s, maar wel met het labo waar je de foto’s laat afdrukken, deze voeren soms nog bewerkingen en aanpassingen uit. Indien jullie wensen kan je bij mij terecht om je foto’s te laten afdrukken, klein of groot formaat, of te laten monteren op verschillende materialen. Hiervoor werk ik samen met een professioneel labo om de beste kwaliteit te garanderen.

Categorie: Algemene vragen

Het kan uiteraard altijd dat er gegronde redenen zijn waardoor een reportage niet kan doorgaan. Dan kunnen we best kiezen om deze uit te stellen. Een reportage kan éénmalig, zonder meerkost, uitgesteld worden (niet van toepassing op huwelijk). Je moet dit ten laatste 7 dagen voor de geplande datum te verwittigen. Samen maken we een nieuwe planning op. Wanneer jullie een reportage of huwelijk annuleren, zijn jullie het reeds betaalde voorschot kwijt. Het kan jammer genoeg steeds voorkomen dat om bepaalde redenen een huwelijk wordt verlegd naar een andere datum. Op voorwaarde dat ik op die datum ook aanwezig kan zijn, blijven alle reeds gemaakte afspraken gelden.

Categorie: Algemene vragen

Neen. Jammer genoeg is dit momenteel een dienst die ik niet aanbied, omdat ik geen thuisstudio heb. Er worden wel pistes bedacht om dit in de toekomst wel te kunnen aanbieden. Momenteel kan ik volgende zaken in Willebroek aanraden: OKAPI Willebroek Freestyle Selexion Willebroek

Categorie: Algemene vragen

Mijn agenda durft relatief snel vol te komen, dit omdat ik fotografie in bijberoep uitoefen en dus nog een functie heb in een twee-ploegenstelsel. Woensdagen en weekends zijn uiteraard altijd het populairste. Vanaf januari 2024 ben ik ook op vrijdagen beschikbaar voor portretsessies, bedrijfsreportages of huwelijksreportages. Wensen jullie een reportage te boeken met een deadline zoals: (communie/zwangerschap/bevalling/newborn), boek dan zo snel mogelijk. Een huwelijksreportage boek je best een jaar op voorhand. Liefst zelfs van zodra jullie een datum hebben. Contacteer me dan snel voor een kennismakingsgesprek via mijn agenda. Wil je een sessie boeken, maar weet je nog niet wat of hoe? Mail me dus gerust en ik beantwoord al je vragen.

Categorie: Algemene vragen

Bij een huwelijk ontvangen jullie naast alle foto’s in hoge resolutie, ook alle foto’s in lage resolutie met mijn watermerk. Bij de overige reportages is het afhankelijk van jullie keuze van formule, hoeveel foto’s er worden afgeleverd. Dit wordt steeds in de prijslijst en bij de boeking duidelijk afgesproken. Bij gebruik op internet, sociale media, Facebook, ed. vraag ik steeds om deze “met watermerk” te gebruiken en deze beelden niet verder te bewerken of knippen.

Categorie: Algemene vragen

Neen. Jullie krijgen het aantal beelden zoals beloofd tijdens de boeking, waar een schatting werd gemaakt naargelang de lengte van boeking. In de praktijk ontvang je meestal altijd meer foto’s. Na iedere reportage maak ik een uitgebreide selectie van jullie beste beelden en bewerk deze naar mijn stijl. De beelden waar je niet goed opstaat, met een miniem verschil genomen, ed. worden niet opgestuurd, Quality Before Quantity

Categorie: Algemene vragen

Jullie hebben mijn fotografie kunnen bekijken via mijn portfolio, en deze werk ik graag regelmatig bij met nieuwe foto’s, zodat bezoekers steeds nieuw en recent werk kunnen bekijken. Ik gebruik mijn foto’s als promotie, ook neem ik af en toe graag deel aan wedstrijden. Door recente en nieuwe foto’s te tonen bereik ik ook nieuwe klanten, het is een extra motivatie voor mezelf om steeds mijn uiterste best te doen om iedere keer opnieuw de beste foto’s en reportages te maken. Indien jullie dit liever niet hebben, verwittig mij hiervan bij jullie boeking, dan hou ik daar rekening mee en kunnen we samen tot een oplossing komen. Dit wordt ook in de overeenkomst voor aanvang van de sessie aangeduid, om vergissingen te vermijden.

Categorie: Algemene vragen

Om onze gemaakte afspraak te bevestigen werk ik steeds met een voorschot van 40%. De tijd wordt gereserveerd en zo zijn we beiden zeker van onze wederzijdse afspraak.

Categorie: Algemene vragen

Ziek worden staat niet al te snel in mijn woordenboek. Moest er toch een bepaalde overmacht zich voordoen, en de reportage kan onmogelijk uitgesteld worden (bv huwelijk/newborn/communie) dan heb ik een netwerk van zeer goede en professionele back-up fotografen. We zoeken samen naar de beste oplossing, naar die persoon waarbij jullie je even relax voelen. Indien de reportage wel kan uitgesteld worden, plannen we samen in overleg een nieuwe datum.

Categorie: Algemene vragen

Bij huwelijksreportages reken je best een 6-10 weken, maar jullie ontvangen binnen de week na jullie huwelijk al enkele beelden als voorsmaakje. Bij alle andere reportages probeer ik binnen een termijn van ongeveer 2-3 weken alle foto’s af te leveren via de gallerij of via WeTransfer. Hou wel altijd rekening met de drukte van het seizoen. Ik lever een kwaliteitsproduct af, en dit betekent, liever met een beetje vertraging af te leveren dan me te moeten haasten.Wanneer jullie de foto’s van een reportage voor een bepaalde gelegenheid nodig hebben, laat me dit dan weten bij de boeking, dan kan hier rekening mee gehouden worden. Bij het bestellen of maken van een album, word je steeds op de hoogte gehouden. Mijn leverancier zit in Portugal en rekent een 6tal weken voor aflevering van het album. Ruw geschat mag je rond 10-12 weken al je producten in bezit hebben.

Categorie: Algemene vragen

Je kan online reserveren en hier betalen met Paypal, Bancontact, Visa en :astercard. Bij betaling van het restandbedrag voor aanvang van een sessie, kan je via cash, payconiq of met de Willebroekbon betalen.

Categorie: Algemene vragen

Absoluut, zoals gezegd heb ik nog een job naast mijn fotografie en werk ik voornamelijk voor of na mijn shift. Gezien ik geen shift in weekends of feestdagen heb, kan ik deze vrijhouden voor fotosessies. Meestal zijn dit ook de momenten waarop jullie je het best kunnen vrijmaken, daar pas ik me graag naar aan. Bijna alles is mogelijk, dus stel gerust je datum voor en we bekijken wat kan.